В дитсадках та школах Києва виявили підроблене масло

В дитсадках та школах Києва виявили підроблене масло

Укрінформ
Під час планових заходів Держпродспоживслужби щодо моніторингу якості харчових продуктів у столичних школах і дитсадках виявлено фальсифіковане масло. 

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у м. Києві.

"Зокрема, під час перевірки у дитсадку № 166 (просп. П. Тичини, 28-А) після відбору та випробування зразків виявлено невідповідність вершкового масла вимогам ДСТУ за вмістом масової частки жиру (норма - 72,7%, у зразках - 72,1% та 72,4%). В той час, як вміст немолочних жирів взагалі не допускається, масова частка немолочних жирів у вершковому маслі становить 62% від загальної частки жиру. Йдеться про масло солодковершкове селянське "Попільнянське" 72,7% жиру, виробник - ТОВ "Андрушівський маслосирзавод", - зазначається в повідомленні. 

У Держпродспоживслужбі повідомили, що це вже другий подібний випадок у Києві, а за виявленим фактом у дитсадку на просп. П. Тичини матеріали вже передано до правоохоронних органів.

Читайте також: У дитсадках цьогоріч планують відкрити 35 тисяч нових місць

За словами заступника голови КМДА Олексія Резнікова, постачальник забезпечує таким "маслом" усі заклади освіти Дніпровського та частину Дарницького районів. Тож завдання Держпродспоживслужби - у найкоротші терміни передати виявлені факти до правоохоронних органів щодо притягнення до відповідальності винних осіб, а також провести відповідні перевірки в усіх дитсадках. Районним держадміністраціям доручено перевірити тендерну документацію на відповідність умовам і вимогам, здійснити необхідні дії, щоб не допустити використання у навчальних закладах неякісних харчових продуктів, у тому числі й зазначеного виробника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-