У Києві створять центр нефрології та діалізу

У Києві створять центр нефрології та діалізу

Актуальний коментар
Укрінформ
У столиці створять комунальне некомерційне підприємство «Київський міський центр нефрології та діалізу».

За відповідне рішення у четвер проголосували 68 депутатів Київської міської ради, повідомляє прес-служба КМДА.

«Наразі на обліку в закладах охорони здоров’я комунальної форми власності знаходиться понад 4000 осіб з хронічною нирковою недостатністю. Методами замісної ниркової терапії лікуються 750 хворих. І таке лікування для них – питання не лише здоров’я. Це питання життя, адже проведення процедур діалізу є життєво необхідним для людей із тяжкими нирковими патологіями», – зазначив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Читайте також: У Києві з'явилися ще два сквери

За інформацією Департаменту охорони здоров’я, у столиці працює 5 діалізних відділень у 5-ти закладах охорони здоров’я, проте фахівцям та адміністраторам охорони здоров’я цілком очевидно, що такі профільні питання має вирішувати спеціалізований центр, створення якого забезпечить більш ефективне та раціональне надання вузькоспеціалізованої нефрологічної медичної допомоги.

«На жаль, наразі, незважаючи на щорічне збільшення фінансування з міського бюджету потреб хворих на ниркову недостатність, існує низка факторів, які негативно впливають на забезпечення безперебійного надання їм медичної допомоги. Створення центру дозволить забезпечити надання спеціалізованої, якісної, в тому числі невідкладної допомоги цій групі пацієнтів», – запевнив Поворозник.

Читайте також: У Києві збудують центр захисту тварин

Він зазначив, що єдиний заклад дасть змогу створити реєстр таких хворих, проводити безперервний контроль якості надання медичної допомоги та ефективного використання наявних матеріально-технічних та кадрових ресурсів, покращити спадкоємність між амбулаторно-поліклінічною та стаціонарною допомогою та забезпечити хворих незалежно від лікувального закладу, в якому вони перебувають, витратними матеріалами для проведення гемо- та перитонеального діалізу.

Столичний чиновник підкреслив, що йдеться суто про юридичну передачу відділень, де кияни проходять процедури діалізу в підпорядкуванні «Київського міського Центру нефрології та діалізу». Такі адміністративні зміни ніяк не позначаться на зручності отримання хворими замісної терапії – територіально пацієнти лікуватимуться у тих самих клініках, що й зараз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-