У Києві – 10 тисяч вакансій. Служба зайнятості сказала, кого більше шукають

У Києві – 10 тисяч вакансій. Служба зайнятості сказала, кого більше шукають

Укрінформ
У базі даних Київської міської служби зайнятості налічується понад 10 тисяч вакансій.

Про це Укрінформу розповіли у столичній службі зайнятості.

«У Київському міському центрі зайнятості станом на 29 листопада поточного року налічується більше 10 тисяч вакансій», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, серед найбільш затребуваних вакансій на ринку праці - інженери, менеджери, вчителі, бухгалтери, лікарі, водії, продавці, касири, медичні сестри, слюсарі. Серед найменш затребуваних професій - хімік, токар, енергетик, режисер.

У службі зайнятості розповіли, що зазвичай після звільнення людина зіштовхується з проблемою пошуку роботи, адже конкуренція дуже велика і знайти підходящу роботу з гідною заробітною платою не так просто.

Читайте також: За сприяння столичної служби зайнятості роботу знайшли 2,2 тисячі переселенців

Саме у цьому напрямку працює служба зайнятості, для того щоб всі громадяни, які звернулися за допомогою, знайшли підходящу роботу.

«Коли спеціаліст підбирає вакансію, враховується тривалість роботи за професією, кваліфікація, досвід, тривалість безробіття, а також потреби ринку праці», - підкреслили у КМЦЗ.

У службі зайнятості зауважили, що для безробітних, які не мають професії або таких, що працювали на посадах, які не потребують спеціальної підготовки, та перебувають на обліку в службі зайнятості більш ніж шість місяців, підходящою роботою також вважається участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, тривалість яких перевищує один місяць. Якщо у кандидата на посаду не вистачає досвіду, фахівці КМЦЗ можуть запропонувати пройти перенавчання за іншою спеціальністю.

Протягом січня-жовтня 2017 року в Київському міському центрі зайнятості проходили професійне навчання 2 746 осіб, закінчили навчання 2 173 осіб, з них 1 976 осіб працевлаштовані на нові робочі місця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-