Столична служба зайнятості фіксує зменшення безробіття

Столична служба зайнятості фіксує зменшення безробіття

Укрінформ
У Київському міському центрі зайнятості (КМЦЗ) фіксують покращення на ринку праці. Зокрема, у столиці зростає кількість вакансій та зменшується чисельність безробітних.

Про це Укрінформ повідомили у столичній службі зайнятості.

"Станом на 1 листопада 2017 року, продовжується пошук роботи для 9,5 тис. безробітних громадян, що на 2,8 тис. менше порівняно з тим же періодом 2016 року, а в 2015 році цей показник був 16,9 тисяч, це свідчить про те, що безробіття в столиці зменшується", - повідомили у центрі зайнятості.

Зокрема, на 1 листопада 2017 року загальноміська база даних налічує 12,1 тис. вакансій у порівнянні з тим же періодом 2015 року ця цифра збільшилась на 7 тисяч. У 2016 році база вакансій столичної служби зайнятості налічувала 11,3 тисяч. 

За останніми даними Державної служби статистики України у  середньому за І півріччя 2017 року економічно активне населення міста Києва у віці 15-70 років становило 1 млн. 454,4 тис. осіб. Рівень економічної активності населення столиці до всього населення відповідного віку становив 66,2%.

Як повідомляє служба статистики, чисельність зайнятого населення у віці 15-70 років становила 1млн. 352,6 тис. осіб, рівень зайнятості населення - 61,6% (по Україні - 56,0%). 

Рівень безробіття, визначений за методологією Міжнародної організації праці (МОП), становив 7,0% до економічно активного населення у віці 15-70 років і столиця (після Харківської та Київської області) має найнижчий показник в державі (по Україні - 9,6%).

За інформацією КМЦЗ, у січні-жовтні 2017 року на обліку в службі зайнятості м. Києва перебувало 27,9 тис. безробітних громадян.

"В цілому на одне вільне робоче місце претендує 1 особа але незважаючи на незначне навантаження, існує дисбаланс  попиту та пропозиції робочої сили на ринку праці Києва, відчувається нестача вакансій для службовців - в середньому на 1 вакансію претендують 2 службовця, зокрема, у тих, хто займав керівні посади - 4 особи", - зазначили у центрі зайнятості.

Читайте також: Центр зайнятості створює банк резюме випускників вишів

Крім цього, протягом звітного періоду за направленням столичної служби зайнятості працевлаштувалися 11,9 тис. осіб з числа безробітних громадян та інших категорій осіб, які шукали роботу.

Зокрема, працевлаштовано 154 безробітних на нові робочі місця з наданням компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям. Одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності отримала 101 особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-