У Києві запустили другу нитку каналізаційного колектора

У Києві запустили другу нитку каналізаційного колектора

Оновлено
Укрінформ
У Києві запустили в роботу другу нитку Головного міського каналізаційного колектора.

У заході взяли участь мер Києва Віталій Кличко, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми концентруємося на великих інфраструктурних проектах, і житлово-комунальне господарство, яке дає стале функціонування систем життєзабезпечення в місті, повинно бути пріоритетом для кожного місцевого самоврядування. І питання розвитку водопостачання, водовідведення сьогодні є питанням номер один і пріоритетом", - сказав Зубко.

Він додав, що фінансування об’єкта відбувалося за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), державного і місцевого бюджетів. Загалом на проект із будівництва другої нитки головного міського каналізаційного колектора у Києві було витрачено майже 1,1 млрд грн, з яких: понад 330 млн грн – кошти ДФРР, понад 300 млн грн – субвенції з держбюджету і майже 441 млн грн – бюджет Києва.

Читайте також: Скандальне будівництво ледь не затопило вокзал у Києві

Як зазначив Кличко, будівництво другої нитки було розпочато у 1993 році. Запуск в експлуатацію другої нитки головного каналізаційного колектора забезпечить надійнішу систему відведення стічних вод у Оболонському, Подільському, частині Шевченківського районів Києва, а також у Вишгороді, Ірпені, Бучі. 

"Торік, коли сталася аварія на колекторі, декілька днів три райони міста стояли без води взагалі. В 90-х роках колектор був визнаний як аварійний. Цей колектор обслуговує стічні води нашого міста, якщо пройде аварія, все місто буде без води, і всій країні може погрожувати екологічна катастрофа. Але радий, що сьогодні ми поставимо крапку, і цієї загрози більше немає, тому що ми запускаємо новий колектор", - сказав Кличко. 

За його словами, термін експлуатації нового колектора - не менше 100 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-