Скандальне будівництво ледь не затопило вокзал у Києві

Скандальне будівництво ледь не затопило вокзал у Києві

Укрінформ
У Києві під час будівельних робіт на вул. Георгія Кірпи, 2-б біля залізничного вокзалу «Південний» забудовник залив бетоном каналізаційний колектор діаметром 800 мм. У цьому зв’язку нормальне технологічне функціонування міських каналізаційних мереж порушилося.

Про це повідомляє прес-служба "Київводоканалу" 

«З метою недопущення залиття стічними водами прилеглих будівель, зокрема залізничного вокзалу «Південний», який і так було частково підтоплено, привокзального поштамту та інших будівель і споруд, силами працівників аварійних бригад «Київводоканалу», із залученням спеціальної техніки, було терміново організовано роботи з локалізації аварійної ситуації та облаштовано перекачування стічних вод за тимчасовою схемою», – розповів заступник головного інженера управління каналізації м. Києва Андрій Кобзар.

У "Київводоканалі" зазначили, що будівництво проходить без погодженої «Київводоканалом» проектної документації та без виклику представників перед початком земляних робіт. Облаштування буронабивних паль діаметром 630 мм проводиться на замовлення ТОВ «Полюс Центр» (підрядна організація – ТОВ «КДД Інжиніринг»).

Читайте також: Віталій Кличко: Ми не дозволимо забрати у киян спорткомплекс "Схід"

Представники «Київводоканалу» звернулися до Держархбудінспекції та Національної поліції з вимогою припинити незаконне будівництво та притягти порушників містобудівного законодавства до відповідальності. Питання про отримання компенсації за збитки, завдані забудовником, буде вирішуватись у судовому порядку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-