Розгром АЗС на Ревуцького: постраждали семеро поліцейських і депутат

Розгром АЗС на Ревуцького: постраждали семеро поліцейських і депутат

Укрінформ
У Києві внаслідок конфлікту, що виник навколо будівництва скандальної АЗС на перетині вулиць Ревуцького і Тростянецької, постраждали сім поліцейських. 

Правоохоронцям надана медична допомога. За фактом подій розпочато досудове розслідування.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва. 

«Близько 18:15 до чергової частини Дарницького управління поліції надійшло повідомлення про те, що група осіб влаштувала чергову акцію протесту проти будівництва АЗС на вулиці Ревуцького. На місце події терміново виїхала слідчо-оперативна група, керівництво районного управління поліції та були направлені додаткові підрозділи поліції для забезпечення громадського порядку. По прибуттю правоохоронці виявили близько 200 осіб, деякі з них були у масках на обличчях та висловлювалися проти забудови автозаправки. На вимоги працівників поліції припинити несанкціоновану акцію, невідомі почали трощити будівельний паркан, псувати майно будівельного майданчика та кидати димові шашки. При спробі припинити хуліганські дії сім співробітників поліції отримали травми», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після цих подій по медичну допомогу звернулося двоє дільничних офіцерів поліції району, двоє поліцейських поліції особливого призначення та троє інспекторів столичного главку поліції, у яких діагностували струси головного мозку, черепно-мозкові травми, забої м'яких тканин рук та ніг. «Крім того, до нас звернувся депутат міської ради щодо отримання тілесних ушкоджень під час сутичок», - зазначив начальник Дарницького управління поліції Сергій Чернишев.

Читайте також: У Києві мітингувальники розгромили автозаправку

За фактами подій розпочато кримінальні провадження за ст. 296 (Хуліганство) та ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. На цей час слідчі встановлюють осіб, які вчинили правопорушення, для притягнення їх до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня на перетині вулиць Ревуцького і Тростянецької в Києві на будівництві скандальної АЗС невідомі розгромили автозаправну станцію, знесли паркан навколо будівництва, увірвалися на її територію.

Перед цим місцеві жителі провели мітинг, на якому протестували проти цього будівництва. До мітингарів приїхав начальник Дарницької поліції Сергій Чернишов, від якого місцеві жителі вимагали пояснення, чому дарницька поліція нічого не робить щодо захисту громадського порядку. Начальник заявив, що з приводу будівництва автозаправки має бути проведена експертиза, а щодо всіх заяв громадян у поліцію він відповів, що цими справами займається прокуратура.

На мітингу невідомі закидали його землею, після чого закидали петардами територію АЗС, знесли паркан і розгромили саму будівлю заправки. Також на місце прибув наряд поліції (20-30 поліцейських), невідомі у камуфляжі та масках. Вулицю Ревуцького перекрили 2-а машинами поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-