Діти із зони АТО і швейцарський цирк Lollypop  покажуть спільну виставу

Діти із зони АТО і швейцарський цирк Lollypop покажуть спільну виставу

Укрінформ
Діти, які постраждали від бойових дій на Сході України, спільно з артистами швейцарського цирку Lollypop у суботу представлять нову циркову виставу, у якій головними артистами будуть самі діти.

Про це повідомила керівник проекту, член Міжнародної неурядової організації "Soroptimist International" і громадської організації "Вулик ідей Клуб розумних дітей" Олена Дворицька, під час брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом цього тижня 8 циркових артистів, педагогів, навчали наших українських дітей цирковому мистецтву. Уже завтра, 9 вересня можна буде побачити результат спільної роботи - циркову виставу", - сказала Дворицька. 

За словами директора Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Тетяни Вербицької, діти мали змогу навчатися цирковому мистецтву на території центру. Це перший досвід як для дітей, так і для центру, проте діти зі Сходу проявили неймовірні наполегливість та захоплення.

 "У нашому центрі займаються з артистами Швейцарії діти з різних вікових категорій – починаючи від дошкільнят і закінчуючи старшими дітьми. Категорія дітей – це переселенці, потерпілі діти зі Сходу, а також діти, які потребують особливої уваги. Усі захоплені, і такі наполегливі", – розповіла Вербицька. 

У свою чергу, Дворицька зазначила, що учасники проекту мали змогу повчитися у кращих аритистів цирку - це жонглери, фокусники, клоуни.  

"У нас різні дітки, і вони ніколи не думали, що можна з допомогою циркових артистів поставити самостійно виставу. Ми не думали, що у нас буде так багато циркових груп – це жонглери, фокусники, факіри, клоуни. Це вперше діти мають можливість розкрити свій творчий потенціал", – додала Дворицька.

Читайте також: Кличко: Ми маємо створити умови, щоб молоді науковці реалізовувалися в Україні

Директор цирку Карола Рюс розповіла, що це не перший дитячий проект - традиція подібних проектів виникла після першого проекту Lollypop для дітей у Румунії в 2004 році.   

"Ми робили проект з дуже бідними дітьми, дітьми, у яких не було батьків, які жили на вулицях. Ми робили цей проект в Румунії протягом десяти років. Також протягом двох років ми робили проект з дітьми з бідних родин в Україні у Попово. І вони такі ж самі, як у Швейцарії – це діти, які люблять гратися, і в подальшому житті їм стане в нагоді те, що у дитинстві вони мали такий яскравий позитивний досвід", – розповіла Рюс.

За інформацією організаторів, вистава відбудеться 9 вересня о 14:00 на території Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді у Києві (вул. Вишгородська, 19). Вхід вільний. У цирковому наметі можуть розміститися близько 250 людей.

Учасниками проекту стали 60 дітей, які постраждали від бойових дій на Сході України, хворих на діабет, гемофілію і дітки з малозабезпечених сімей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-