Рішення про заборону

Рішення про заборону "нічного алкоголю" досі чинне - депутат Київради

Укрінформ
Заборона в столиці продажу алкоголю у нічний час залишається чинною.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив депутат Київради, ініціатор рішення про обмеження продажу алкоголю в нічний час Владислав Михайленко.

"На даний час в місті Києві заборона як діяла, так і діє, і далі буде продовжувати діяти", - сказав Михайленко.

За його словами, Київська міська рада подала касаційну скаргу до Вищого господарського суду України, і суд призупинив дію рішення Господарського суду Києва щодо скасування рішення Київської міськради про заборону продажу алкоголю в столиці після 23:00.

"Тепер можливі наступні варіанти: Вищий господарський суд України може задовольнити скаргу Київської міської ради і сказати, що рішення Господарського суду першої інстанції скасовується, або ж може залишити в силі рішення Господарського суду. Що в першому, що в другому випадку виконати дане рішення Господарського суду неможливо з однієї причини: ніхто крім народу України не може зобов’язати депутата натиснути кнопку "за" чи "проти", інакше це руйнуватиме просто всю систему місцевого самоврядування", - зауважив депутат.

Михайленко наголосив, що рішення про обмеження продажу алкоголю в нічний час було підтримане абсолютно всіма фракціями Київради.

Він підкреслив, що наразі громадськістю та самими депутатами ведеться моніторинг дотримання рішення Київради. Він підкреслив, що воно виконується на 95%.

"Насправді рішення про обмеження продажу алкоголю в нічний час, воно не передбачає будь-яких санкцій, тобто законодавець не наділив місцеві ради повноваженнями застосовувати будь-які санкції проти підприємців, які порушують правила торгівлі на території населеного пункту. Тобто це є унікальною ситуацією для Києва, коли рішення Київради є такою собі соціальною угодою між громадою і підприємцями, які функціонують на території міста. І влада виступає посередником між громадою і підприємцями", - додав він.

Читайте також: КМДА: рішення про обмеження продажу алкоголю вночі - чинне

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня 2016 року Київрада ухвалила рішення про заборону торгівлі алкогольними напоями у МАФах, а 22 вересня було ухвалено заборону на продаж алкоголю та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі в столиці з 23:00 до 10:00.

Наприкінці листопада Київський апеляційний адміністративний суд скасував заборону на продаж алкогольних напоїв у столичних МАФах.

Згодом Вищий господарський суд України зобов'язав столичну міськраду скасувати заборону продажу алкоголю в Києві після 23:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-