У Київській обласній лікарні відкрили реабілітаційний центр

У Київській обласній лікарні відкрили реабілітаційний центр

Укрінформ
На базі неврологічного відділення Київської обласної лікарні відкрили реабілітаційний центр, організований за європейськими вимогами надання реабілітаційної допомоги.

Про це на брифінгу у четвер заявив головний лікар Київської обласної клінічної лікарні Микола Анкін, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми зробили відділення за принципами сучасного реабілітаційного відділення. Наступний етап - навчання фахівців та створення на базі нашого центру тренінгового центру, щоб наші спеціалісти могли навчати реабілітологів зі всієї України”, - сказав Анкін.

На базі відділення реабілітацію та фізіотерапію можуть проходити пацієнти після операцій, пацієнти з неврологічними захворюваннями, політравмою.

Зараз відділення розраховане на 30 пацієнтів, його модернізували для пацієнтів з особливими потребами. Фахівці відділення пройшли навчання в Чехії в рамках проекту допомоги Україні з боку Чеської Республіки і тепер можуть проводити тренінги для своїх колег з реабілітації та фізіотерапії.

"Ми дуже багато говоримо про реабілітацію. Але вона має починатися з першого дня, коли пацієнта доправляють у клініку. Ми працювали над ідеєю створення спеціальностей реабілітолога та ерготерапевта. Є окреме розуміння і з боку освітян, і з боку лікарів, що нам потрібні і фізіотерапевти, і ерготерапевти. Також нам потрібне докорінно нове відділення, яке відповідає сучасним нормам та вимогам людей з особливими потребами”, - сказала на відкритті відділення заступник міністра охорони здоров'я Оксана Сивак.

У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки Радек Матула, виступаючи на церемонії відкриття центру, висловився на підтримку медреформи в Україні. 

"Ми бачимо що в Україні медична реформа дійсно назріла. При цьому потрібна велика сміливість і воля, щоб почати цю систему змінювати. Ми сподіваємося і бажаємо вам, щоб все заплановане вдалося. Я впевнений що не тільки Чеська республіка, а й світова спільнота будуть підтримувати вас в цьому", - сказав Матула. 

Чехія в рамках проекту Medevac надала фінансову допомогу у розмірі 427 513 грн для закупівлі обладнання для цього реабілітаційного відділення.

Читайте також: Порошенко відкрив у Сумах реабілітаційний центр для АТОшників

Витрати лікарні на організацію роботи реабілітаційного відділення склали майже 2,5 млн грн: на капітальний ремонт приміщень було витрачено 1 868 400 грн, на закупівлю обладнання та меблів - 590 720 грн.

За даними Міністерства охорони здоров'я, за останні 5 років кількість людей з інвалідністю в Україні зросла на 5,5%. Бойові дії на сході України також призвели до збільшення кількості людей, які потребують відновлення, реабілітації чи спеціальних послуг. При цьому в Україні практично відсутні сучасні державні реабілітаційні центри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-