Кличко каже, що на відремонтовані дороги дають гарантію мінімум 5 років

Кличко каже, що на відремонтовані дороги дають гарантію мінімум 5 років

Укрінформ
Столичні дороги ремонтують виключно із застосуванням сучасних технологій. Підрядники дають гарантію на експлуатацію відремонтованих доріг мінімум 5 років.

Про це в ефірі телеканалу «Київ» заявив мер столиці Віталій Кличко. 

«Наші технології нічим не поступаються, наприклад, німецьким технологіям. Вони такого ж рівня. І підрядники дають гарантію на їх експлуатацію мінімум 5 років», - сказав Кличко.

За його словами, щоб захистити дорожнє покриття від деформації та утворення тріщин, між шарами асфальтобетону вкладають полімерні сітки. Як тільки на дорогах з'являються тріщини, застосовується такий механізм як заливка, щоб вода не потрапляла в ці тріщини і взимку не «розривала» асфальт. 

Він відзначив, якщо темпи ремонту доріг не будуть зменшені, то вже за 2-3 роки ситуація із станом столичних автошляхів значно поліпшиться.  

Водночас, зауважив Кличко, якщо у нас комунікації проходять під дорогами, то, наприклад, в Німеччині - під тротуарами. 

«І, якщо труба пошкоджена і з неї йде вода, то грунт підмиває і дороги просідають. Тому ми не лише перекладаємо труби, а й переносимо комунікації, щоб робити цементне покриття і на нього вже класти асфальт. Тоді не відбувається просадка», - додав мер.

За словами Кличка, активні ремонтні роботи здійснюють влітку, щоб не спричиняти катастрофічних заторів у місті. Зокрема, зараз ремонтують вулиці Набережно-Корчуватську, Лугову, Митрополита Шептицького, Кіквідзе, Григорія Сковороди, Кільцеву дорогу. Незабаром розпочнуться роботи на бульварі Дружби Народів, вулиці Олени Теліги та інших дорогах столиці. «Ми відремонтуємо приблизно 100 вулиць у Києві. Загалом це 300 км доріг та проїздів, які відповідатимуть європейським стандартам», - сказав міський голова.

Він також зауважив, що наразі завершуються роботи з капітального ремонту на вулиці Васильківській. Вже перекладені комунікації, покладене асфальтобетонне покриття, нове покриття на тротуарах та проведена реконструкція мережі зовнішнього освітлення. За словами Кличка, столична влада розраховує, що ця вулиця не потребуватиме ремонту наступні 10 років. «Ремонтні роботи на Васильківській тривають 24 години на добу. Ми не перекривали рух вулицею повністю», - сказав мер Києва. 

Також, додав він, розпочався капітальний ремонт Повітрофлотського проспекту, який востаннє ремонтували у 1995 році.  

«Можете собі уявити стан цієї дороги! Зараз роботи на ній тривають також цілодобово. І сподіваюся, що за 1,5-2 місяці ми проспект відремонтуємо», - сказав Кличко. 

Крім того, наголосив він, триває ремонт шляхопроводу на Нивках, зокрема на перетині проспекту Перемоги та вул. Щербаківського. Після ремонту пропускна здатність шляхопроводу значно зросте. Мер укотре перепросив за незручності, пов'язані з ремонтними роботами. «Ми змушені частково перекрити рух транспорту. Але робимо все, щоб завершити ремонт якнайшвидше», - запевнив Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-