Кличко просить Кабмін доручити Нафтогазу відновити газопостачання столичної ТЕЦ-6

Кличко просить Кабмін доручити Нафтогазу відновити газопостачання столичної ТЕЦ-6

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду з проханням доручити НАК "Нафтогаз України" відновити газопостачання ТЕЦ-6 у столиці. 

Про це він сказав під час засідання Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Моя позиція як мера столиці – захист інтересів та прав киян. Тому я звернувся до уряду з тим, аби негайно врегулювати ситуацію - доручити «Нафтогазу» відновити енергопостачання ТЕЦ. Поки держава не проведе взаєморозрахунки з тепло- і газопостачальними підприємствами, має бути встановлений мораторій на відключення від газопостачання об’єктів, що забезпечують жителів Києва необхідними комунальними послугами", - наголосив Кличко.

За його словами, в столиці зупинили газопостачання ТЕЦ-6, яка забезпечує теплоенергією Деснянський район Києва. 

"Я звернувся до уряду з тим, аби вирішити цю проблему - запровадити мораторій на припинення енергопостачання стратегічних об’єктів, що забезпечують населення життєво важливими послугами", - зазначив мер.

Як повідомлялося, вчора Київенерго заявила про відключення від гарячого водопостачання жителів чотирьох районів Києва, мотивуючи це накопиченими державою та споживачами боргами за послуги теплопостачання (опалення та гаряче водопостачання), через що Київтрансгаз припинив газопостачання столичної ТЕЦ-6 (управляється Київенерго).

Водночас у НАК "Нафтогаз України" назвали пояснення Київенерго щодо причини відключення гарячої води киянам такими, що не тримаються купи. При цьому, на думку Нафтогазу, неспроможність компанії сплатити навіть за транзит газу, при тому, що ці видатки складають менше 10% загальних видатків компанії, свідчить про те, що у Київенерго "великі проблеми". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-