Поліція обіцяє

Поліція обіцяє "рішуче припиняти" провокації під час Маршу рівності у Києві

Укрінформ
Столична поліція забезпечить охорону правопорядку під час Маршу рівності, який відбудеться 18 червня.

Про це заявив керівник київської поліції Андрій Крищенко під час зустрічі з представниками посольств та міжнародних організацій щодо проведення "КиївПрайд-2017", повідомляє прес-служба відомства.

"Кожен в нашій державі має право на висловлювання власної думки та позиції, право на мирне зібрання. Тож ми готові до спілкування як із організаторами, так із опонентами маршу. Водночас будь-яка провокація буде рішуче припинена і діям правопорушників надана правова оцінка", - підкреслив Крищенко.

Він нагадав, що у минулому році правоохоронці належним чином забезпечили безпеку учасників Маршу рівності. І хоча у запланованому заході кількість учасників та маршрут маршу планується збільшити, головний поліцейський Києва запевнив, що ці зміни на громадський порядок не вплинуть.

За попередньою інформацією, цього року символічним маршем пройдуть до 5 тисяч учасників. Це вдвічі більше, ніж у 2016 році. Зважаючи на це, столична поліція посилить заходи безпеки. Зокрема, до охорони правопорядку залучатимуться військовослужбовці Національної гвардії України, представники громадських організацій тощо.

"Відповідні заходи безпеки проводяться з урахуванням ситуації в країні, у тому числі на сході. Тож для недопущення можливих терористичних актів та попередження злочинів, до території, де відбуватиметься марш, ми обмежимо доступ. Проте ми встановимо достатню кількість пропускних пунктів із металевими рамками, аби створити вільний прохід представникам ЗМІ, дипломатичних місій та громадських організацій", - зазначив керівник столичної поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-