На Софійській площі розпочалося святкування Дня Європи

На Софійській площі розпочалося святкування Дня Європи

Укрінформ
На Софійській площі в столиці розпочалося урочисте відкриття Дня Європи, у якому взяли участь представники уряду та міської влади. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вітаю нас усіх з тим, чого ми досягли у нашому безвізовому діалозі, бо свобода руху - одна з основоположних свобод європейського світу. Відтак, для нас вона повинна стати, ця свобода руху, до якої ми наближаємося, реально стартовою точкою успіху в європейському проекті можливостей для України. Вітаю усіх зі святом», - сказала віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, 

В офіційній церемонії відкриття заходу беруть участь Київський міський голова Віталій Кличко, голова представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі, а також представники посольств країн-членів ЄС, акредитованих в Україні.

На Софійській площі облаштували «Європейське містечко», яке складається з павільйонів, що представляють Україну, кожну державу-члена ЄС, Європейську Комісію та міжнародні організації. У павільйонах презентують географію, культуру, історію найбільших міст ЄС, сувенірну продукцію, національні страви тощо. Зокрема, на святі будуть представлені Болгарія, Великобританія, Італія, Кіпр, Латвія, Німеччина, Польща, Румунія, Фінляндія, Франція. 

Крім того, о 17:00 на площі для усіх присутніх виступлять українські колективи, зокрема гурт «ТНМК». Завершиться захід о 21:30. Заходи до Дня Європи триватимуть також і в районах Києва.

Нагадаємо, зазвичай День Європи відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а в Україні, згідно з Указом Президента від 2003 року, щорічно третьої суботи травня. Цього року офіційну церемонію святкування Дня Європи вирішили перенесли на 14 травня для того, щоб гості міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2017", які приїхали в Україну, змогли також узяти участь у святкових заходах у День Європи.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-