Незаконні автогазозаправки у Києві демонтують протягом місяця

Незаконні автогазозаправки у Києві демонтують протягом місяця

Укрінформ
На території Києва розташовані 353 автогазозаправні пункти, що не мають жодних дозвільних документів, і протягом місяця вони будуть демонтовані, оскільки становлять пряму загрозу життю і здоров’ю людей.

На цьому наголосив керівник апарату Київської міськдержадміністрації Володимир Бондаренко під час прес-брифінгу з питання демонтажу автогазозаправних пунктів, повідомляє прес-служба КМДА.

«Місто готове до переговорів із тим бізнесом, який дотримується норм, і не вестиме переговори з тими, хто їх не дотримується. 353 об'єкти АГЗП протягом минулого і цього року отримали відповідні приписи. Усіх їх демонтують незалежно від того, який опір буде з їхнього боку», - зазначив Бондаренко.

Керівник апарату КМДА наголосив, що єдиними АГЗП, які можуть сьогодні функціонувати, є ті, що входять до складу стаціонарних автозаправних станцій.

«Із початку року демонтовано 59 АГЗП. Це об'єкти, які знаходилися біля закладів охорони здоров'я, біля житлових будинків, біля об'єктів освіти. У разі виникнення надзвичайної ситуації безпосередня вибухова хвиля від такого балона, який підвішений у повітрі, сягає в радіусі 200 метрів, а розліт уламків - 500 метрів», - заявив керівник апарату КМДА.

Водночас він підкреслив, що демонтаж автогазозаправних пунктів проводиться цілком законно, спільно з Прокуратурою міста Києва, Національною поліцією, органами Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Жодного закону та норми ми не порушуємо. Основна наша мета – наведення порядку в місті. Якщо хтось із порушників хоче узаконити свої об’єкти АГЗП – ми відкриті до такого діалогу. Але незаконні об’єкти підвищеної небезпеки на території міста функціонувати не будуть. У нас немає іншого виходу. Це пряма небезпека для людей!» – заявив Бондаренко.

Він додав, що для узаконення кожного з цих автомобільних газозаправних пунктів необхідні відведення земельної ділянки, декларація про готовність об'єкту до експлуатації і декларація безпеки, яка має подаватися до Державної служби з надзвичайних ситуацій та до КМДА. Проте станом на сьогодні в КМДА немає жодної декларації про безпеку та документів на відведення земельної ділянки під АГЗП.

Він також підкреслив, що ті АГЗП, які після демонтажу спробують незаконно поновити діяльність, будуть пріоритетними під час повторного демонтажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-