Столичні бібліотеки запрошують на свято дитячого читання

Столичні бібліотеки запрошують на свято дитячого читання

Відео
Укрінформ
До Всеукраїнського тижня дитячого читання столичні бібліотеки підготували заходи та запрошують батьків та дітей на свято дитячої книжки.

Про це у ході круглого столу на тему: "Всеукраїнський тиждень дитячого читання: як розвинути любов до книги" в Укрінформі розповіла заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА Тетяна Гузенко.

"Минулого року, коли ми затверджували міську цільову програму "Київ інформаційний", вперше була закладена ідея не тільки книговидання, але й популяризація читання. Адже за статистикою, 25% українських батьків читають своїм дітям всього одну книжку на рік і цей показник потрібно змінювати", - сказала Гузенко.

Зокрема, як зазначила заступник генерального директора з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів Національної бібліотеки України для дітей Тетяна Шамаріна, своє святкування бібліотека розпочала на базі Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва в Ужгороді 20 березня, а урочисте закриття тижня читання пройде в Києві костюмованою читацькою вечіркою "Ювілей у країні прочитаних книжок" 2 квітня.

"Сьогодні криза в дорослому читанні і, мабуть, своїм прикладом батьки не показують дітям, що потрібно читати. Коли в родині культивується любов до книги, звичайно дитина буде читати", - зазначила Шамаріна.

Вона повідомила, що під час святкування тижня дитячого читання, у бібліотеці вже відбувся Модний книжковий показ сезону весна-літо – 2017 року. 

"Цього року Національна бібліотека України для дітей святкує своє 50-річчя. На закритті тижня дитячого читання ми плануємо провести літературний бал. На закриття ми запрошуємо переможців всіх наших конкурсів, найкращих читачів. Ми будемо випікати великий книжковий торт", - розповіла вона. 

Завідувач відділу обслуговування Центральної бібліотеки  імені Т.Г. Шевченка для дітей м. Києва Саломе Енгибарян розповіла, що у рамках тижня читання для наймолодших читачів запланована вистава лялькового театру "Звірята лікують книжку". Також 4 квітня відбудеться презентація книжки Петра Маги "Жив собі пес". 

Головний бібліотекар по роботі з дітьми Централізованої бібліотечної системи Деснянського району Ксенія Тарасюк зазначила, що цьогорічний тиждень дитячого читання проходить в галереї мистецтв Центральної районної бібліотеки ім. Загребельного. На відвідувачів чекають зони дозвілля, майстер-класи, презентації книг, екскурсії, літературні ігри та книжкові виставки.

За словами директора Фундації Дарини Жолдак Олександри Кольцової, у Києві ще з минулого року почав курсувати автобус-бібліотека "Книжкобус", який вже відвідало понад 6 тисяч дітей. 

"За підтримки "Київпастрансу" ми проводимо проект "Книжкобус". Ми запустили "Книжкобус" минулого року, його відвідало понад 6 тисяч дітей. Ми також провели протягом двох місяців експериментальний ігровий практикум, розроблений нашими працівниками, завдяки чому відвідуваність дитячих бібліотек збільшилась на 30%. Ігровий практикум складається з вправ на розвиток мовлення і читання, заняття проводять бібліотекарі з групами дітей", - розповіла вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-