Обслуговування київських доріг пропонують передати іноземним компаніям

Обслуговування київських доріг пропонують передати іноземним компаніям

Укрінформ
Заступник голови КМДА Ілля Сагайдак запропонував залучати іноземні компанії для обслуговування столичних доріг за контрактами замість КК "Київавтодор", що не справляється зі своїми обов'язками.

Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook.

"Місто бачить, що велика корпорація не справляється зі своїм прямим обов'язком - утримувати в належному стані інфраструктуру столиці та погано контролює якість капітальних ремонтів. Виходячи з цього, я пропоную залучати компанії з перевіреною репутацією та світовим ім'ям для обслуговування столичних доріг з контрактами, в яких передбачені гарантії та серйозні штрафні санкції за неприбраний сніг та ями на дорогах. Головне, що практики залучення підрядників з сумнівною репутацією взагалі немає бути", - заявив Сагайдак.

Він наголосив, що в Україні вже існують такі приклади на ділянках міжнародної траси, яка була побудована за кошти ЄБРР.

"Іноземна компанія завжди вчасно прибирає сніг, відсутні ями, а комісару ЄБРР тільки залишається регулярно оглядати об'єкт. Штрафні санкції настільки високі, що ні у кого навіть не виникає думки запустити дорогу, навіть затримати прибирання снігу ", - сказав заступник мера.

Сагайдак зауважив, що на сьогодні існує ряд проблем, серед яких, неякісна спайка, повздовжні та поперечні тріщини, просідання асфальто-бетонного покриття, хвилястість і ямковість, а також відсутність дорожньої розмітки. Усе це є наслідками неякісної підготовки дорожнього полотна і порушення технології укладання асфальто-бетонної суміші та неякісних матеріалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-