У Києві вшанували пам'ять Олени Теліги та загиблих у Бабиному Яру ОУНівців

У Києві вшанували пам'ять Олени Теліги та загиблих у Бабиному Яру ОУНівців

Укрінформ
Біля пам'ятного хреста у Бабиному Яру відбулась акція з ушанування пам'яті розстріляних тут 1942 року гітлерівцями членів Організації українських націоналістів (ОУН), серед яких була і поетеса Олена Теліга.

Участь у ній узяли представники українських церков та громадських організацій, Київської міської організації ОУН, Жіночого товариства імені Ольги Бесараб і Олени Теліги, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні третій день, коли ми згадуємо про Героїв Небесної сотні. І сімдесят п'ять років тому розпочалися в Києві масові арешти і розстріли членів ОУН. В результаті цих розстрілів загинула Олена Теліга. Тому сьогодні ми вшановуємо пам'ять Олени Теліги та її соратників", - сказав голова ОУН Богдан Червак.

Він нагадав, що у Києві цієї суботи буде відкрито пам'ятник Олені Телізі за участю представників уряду, міської влади, Інституту національної пам'яті.

Присутні на меморіальному заході взяли участь у панахиді за загиблими Героями Небесної сотні та розстріляними ОУНівцями. Відбулась акція покладання квітів.

Як відомо, 21 лютого прийнято вважати днем пам'яті української письменниці Олени Теліги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-