Кримська прокуратура долучить NASA до розслідування будівництва Керченського мосту

Кримська прокуратура долучить NASA до розслідування будівництва Керченського мосту

Укрінформ
В рамках розслідування кримінального провадження з будівництва мосту через Керченську протоку будуть залучатися як національні, так і іноземні фахівці.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим.

У прокуратурі наголошують, що будівництво моста через Керченську протоку викликає серйозну небезпеку екології Чорного і Азовського морів.

"Ми будемо залучати не лише українських фахівців у сфері охорони навколишнього природного середовища та екологічної безпеки, а звертатися і до іноземним організаціям, таким як Національне управління по аеронавтиці і дослідженню космічного простору (NASA) та інших. Неузгоджене будівництво мосту не має знищити унікальну флору і фауну Чорного і Азовського морів. У свою чергу, суб'єкти господарської діяльності, які причетні до зведення мосту, повинні нести відповідальність за свої дії", - зазначив прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

У рамках провадження у цій справі проводяться слідчі дії, серед основних напрямів яких: проведення всіх необхідних експертиз, визначення збитків, завданих Україні в результаті будівництва об'єкта, а також збір доказів порушення норм міжнародного морського права для подальшого їх розгляду в міжнародних судових інстанціях.

За інформацією Інституту водних проблем і меліорації НАН України, орієнтовні збитки, завдані навколишньому середовищу Чорного і Азовського морів при будівництві Керченського мосту, при необхідності кріплення морських берегів, складуть не менше 10 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-