Фейгін сказав, як змусить Росію говорити про справу Умерова

Фейгін сказав, як змусить Росію говорити про справу Умерова

Укрінформ
Участь відомого правозахисника Олександра Подрабінека в судових слуханнях у справі заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова приверне увагу російської громадськості до цього процесу.

Таке переконання висловив адвокат Марк Фейгін в інтерв'ю Укрінформу. 

"Ми розглядали варіанти, кого обрати для ролі "громадського захисника", і вирішили, що найбільш правильно буде запропонувати це Олександру Подрабінеку. Дуже відома й авторитетна людина, яка має бездоганну репутацію. У російських ЗМІ на тему кримських татар накладено табу. У цих умовах поява такої особи, як Подрабінек, додає уваги до процесу у справі Умерова", - сказав Фейгін.

Він нагадав, що дисидент Подрабінек має безпосереднє відношення до традицій захисту прав кримських татар. Ще 1988 року він був організатором демонстрації на Червоній площі, з якої розпочався процес повернення громадянських прав кримським татарам. І вже у наш час він не раз публічно виступав на їх підтримку.

Як відомо, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова звинувачують у Криму в "закликах до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ, вчинених з використанням засобів масової інформації й інформаційно-телекомунікаційних мереж (включаючи мережу Інтернет)". Кримінальна справа була порушена 12 травня 2016 року.

"Сімферопольський районний суд" в анексованому Росією Криму почав розглядати справу Ільмі Умерова по суті 7 червня. Наступне засідання відбудеться 14 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-