Окупанти проводять у Криму нову, неоголошену депортацію - Порошенко

Окупанти проводять у Криму нову, неоголошену депортацію - Порошенко

Укрінформ
Російська окупаційна влада проводить у Криму нову, неоголошену депортацію кримських татар, змушуючи їх під страхом репресій залишати свої домівки. 

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час вечора-реквієму у Києві до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Тисячі кримських татар зневолі змушені знову покидати рідні домівки. Окупанти роблять все, аби і далі витискати волелюбний народ з рідної землі. Що це, як не нова, неоголошена підла депортація?” - заявив глава держави.

Він підкреслив, що заборона діяльності Меджлісу в Криму, яку засудив Міжнародний суд ООН, арешти і катування, утиски етнічних українців і кримських татар, безслідне зникнення людей - “це лише окремі штрихи до портрету тимчасової, злочинної, самопроголошеної так званої кримської влади”.

Президент наголосив, що священне право кримських татар вільно жити на рідній землі буде відновлено - остаточно і безповоротно, за допомогою усіх можливих засобів і механізмів, прийнятних у цивілізованому світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-