В окупованому Криму силовики блокують акції кримських татар

В окупованому Криму силовики блокують акції кримських татар

Укрінформ
В окупованому Криму 18 травня поліція заблокувала прохід до знаку пам'яті жертв депортації.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Антон Наумлюк.

"День пам'яті депортації кримських татар розпочався. У Бахчисараї камінь, до якого завжди покладали квіти, заблокували поліцейською машиною. У Сімферополі "з технічних причин" скасували судове засідання по справі Ахтема Чийгоза, куди збиралися прийти кримські татари, щоб потім піти покласти квіти. Біля Верховного суду Криму зараз стоїть два автобуси з поліцейськими", - написав Наумлюк.

За його словами, напередодні відразу кільком активістам у Криму вручили застереження про неприпустимість організації несанкціонованих масових заходів", під якими окупаційна влада має на увазі заходи в пам'ять жертв депортації кримських татар. При цьому, у "прокуратурі" посилаються на якусь заяву громадянина Іванова, який написав донос, що Меджліс збирається організувати антиросійські акції.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Меджліс кримськотатарського народу запропонував співвітчизникам 18 травня провести по всій Україні, в тому числі в Криму, хвилину мовчання в пам'ять про жертв геноциду. У Криму також закликали людей провести молебень біля своїх будинків і покласти квіти до пам'ятних місць, встановленим на знак пам'яті жертв депортації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-