Європарламент готовий надати допомогу переселенцям з Криму - Гармс

Європарламент готовий надати допомогу переселенцям з Криму - Гармс

Укрінформ
Депутат Європарламенту Ребекка Гармс планує зустрітися у Києві з внутрішньо переміщеними особами з Криму і надати їм допомогу.

Про це Гармс заявила в п'ятницю на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для мене це дуже важлива проблема, з якою я працюю в Україні. Внутрішньо переміщеним особам необхідно надавати більше допомоги. Звичайно, для країни, де багато внутрішньо переміщених людей, це завжди важка проблема. Ми завжди прагнемо поліпшити ситуацію з біженцями, і тому завтра я хочу зустрітися з людьми, внутрішньо переміщеними з Криму", - розповіла Гармс.

Вона висловила надію, що їй вдасться покращити їх становище.

"Я сподіваюся, що ми отримаємо нові ідеї, як нам покращити їх становище і ситуацію. Вони повинні мати можливість потім повернутися додому, але сьогодні у них немає таких можливостей", - наголосила Гармс.

Вона розповіла, що планувала приїхати в Україну ще торік, після перемоги Джамали у конкурсі на Євробаченні, де прозвучала пісня, "яка розповіла європейцям про важливу главу в історії європейського континенту".

"Своєю піснею вона змогла розповісти європейцям історію, ту її частину, яка не відома для нашого континенту. Я завжди кажу, що важливо знати своє минуле, тому що ми не  розумітимемо те, що відбувається сьогодні, якщо не знатимемо своє минуле", - зазначила Гармс.

На її думку, "пісня "1944" - це шанс і можливість познайомитися з історією Європи, її східної частини, і зрозуміти минуле кримськотатарського народу та його сьогоднішню складну ситуацію в умовах окупації та анексії Криму".

Як повідомляв Укрінформ, депутат Європарламенту Ребекка Гармс у п'ятницю на брифінгу в Києві заявила, що санкції проти Росії не скасують доти, поки в окупованому Криму порушуються права людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-