Сьогодні в Криму продовжиться судилище над журналістом Семеною

Сьогодні в Криму продовжиться судилище над журналістом Семеною

Укрінформ
У вівторок в окупованому Сімферополі відбудеться чергове судове засідання у так званій справі кримського журналіста Миколи Семени.

Журналіст вважає, що звинувачення, яке йому висуває російська влада, носить не правовий, а політичний характер.

Про це Семена сказав у відеозаяві, оприлюдненій Крим.Реалії.

"Обвинувачення відносно мене є не правовим, а політичним. Ніде у світі, тим більше відносно журналістів, не практикують засудження з приводу публікації думки. У тому числі стаття російської конституції гарантує громадянам Росії вільну публікацію думки, але, проте, на практиці це переслідується", - сказав Семена.

Проте, відзначив він, у нього є надія на "справедливе правосуддя".

"Мені як людині, яка потрапила і перебуває у цих жорнах, хотілося б сьогодні все ще вірити у те, що справедливе правосуддя в Росії можливе, що не всі судді виконують чіткі команди, що відсутнє "телефонне право", - додав Семена.

Як повідомлялося, журналістові Миколі Семені висунули звинувачення у злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії "Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації". Кримінальна справа журналіста, який заявляв, що у своїх матеріалах реалізовував право на "вільне висловлення думки", складається з шести томів. Захист Семени вважає, "нові кордони" РФ, утворені після анексії Криму, не закріплені ні у міжнародному, ні у російському праві. Міжнародна і Європейська Федерації журналістів, а також офіс представника ОБСЄ з питань свободи слова закликали ФСБ Росії випустити журналіста з Криму на лікування, позитивної відповіді поки домогтися не вдалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-