Херсонська влада планує вже восени відновити роботу Кримського медуніверситету

Херсонська влада планує вже восени відновити роботу Кримського медуніверситету

Укрінформ
Херсонська влада має намір вже у найближчому навчальному році відновити на території області діяльність Кримського медичного університету. При цьому планується повернути у внз іноземних студентів і заповнити у своєму регіоні дефіцит медичних кадрів.

Про це голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв розповів у коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Це наша ініціатива - ми хочемо перемістити сюди, у Херсонську область, Кримський медуніверситет", - сказав Гордєєв.

За його словами, передусім це пов'язано з тим, що кримський внз залишило багато іноземних студентів, які після окупації півострова не побажали отримувати диплом російського внз.

"У цьому кримському внз серйозним контингентом були іноземці. Вони зараз усі кинули й поїхали з Криму. Ми хочемо їм дати шанс і повернути в Україну іноземних студентів. По-друге, у нас у Херсонській області нині брак медичних працівників близько 1700 осіб, і нам потрібно цей дефіцит за рахунок чогось заповнювати", - розповів губернатор Херсона.

І по-третє, зазначив він, ми плануємо навчати в цьому внз кримчан, дати їм українську освіту, надавши при цьому вибір професії, у тому числі лікаря.

Нині готуються необхідні юридичні документи з відновлення ліцензії цього внз і одночасно вирішується питання розміщення Кримського медуніверситету в Херсоні.

За словами Гордєєва, роботу кримського внз планується відновити вже у наступному навчальному році.

"Зараз головне - знайти базу. У нас є конкретні варіанти, які ми запропонували. Їх зараз обмірковують. Як тільки з'являться якісь результати, зможемо вийти безпосередньо на викладачів і ініціаторів у Криму", - зазначив глава ОДА.

Як повідомляв Укрінформ, Херсонська облрада звернулася у Кабінет міністрів, Мінохоронздоров'я і Міносвіти України із закликом відновити діяльність Державної установи "Кримський державний медичний університет ім.Георгіївського" у Херсоні. Звернення підтримали 42 із 56 депутатів, що були присутніми на сесії.

Після окупації українського півострова Росією Кримський медичний університет імені Георгіївського було перейменовано на "медичну академію". Присвоєний внз отримав російську ліцензію і увійшов до структури так званого Кримського федерального університету. 

Фото: Павло Багмут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-