Фігурант справи

Фігурант справи "Хізб ут-Тахрір" голодує вже 10 днів - втратив шість кілограмів

Укрінформ
Кримський татарин Руслан Зейтуллаєв, якого Росія після окупації Криму обвинуватила у створенні в Севастополі осередку організації "Хізб ут-Тахрір" і засудила торік до семи років ув'язнення, голодує вже 10 днів. За цей час його стан сильно погіршився, він втратив більш як 6 кг.

Про це повідомляє у Facebook його адвокат Еміль Курбедінов.

"Руслан Зейтуллаєв - 10 день голодування. Стоячи говорити Руслан вже не може! Руслан втратив за 10 днів - 6 кг 200 г", - написав захисник.

Сьогодні в Ростові-на-Дону проходить чергове судове засідання за клопотанням адвокатів Зейтуллаєва.

Як повідомлялося, 4 квітня Зейтуллаєв оголосив безстрокове голодування у зв'язку з переслідуванням кримських татар на території Криму, переслідуванням громадських активістів, абсолютною політичною упередженістю щодо його кримінальної справи та вимагає передати його на територію України.

У вересні 2016 року північно-кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив чотирьох кримських татар до тюремного ув'язнення строком від п'яти до семи років за обвинуваченням в участі у забороненій на території РФ організації "Хізб ут-Тахрір". Згідно з рішенням суду севастопольця Зейтуллаєва, якого російські силовики назвали «організатором осередку Хізб ут-Тахрір», засуджено до семи років колонії загального режиму. Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваїтов і Нурі Примов отримали по п'ять років виправної колонії загального режиму.

Міністерство закордонних справ України засудило організований російською владою "черговий судовий фарс" і зажадало від Росії скасування вироку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-