Порушення прав людини у Криму: правозахисники виклали

Порушення прав людини у Криму: правозахисники виклали "чорні списки" суддів

Перелік
Укрінформ
Кримська правозахисна група опублікувала інформацію про 70 суддів, причетних до грубих порушень прав людини в Криму.

Списки суддів та інформація про судові справи розміщені на сайті Кримської правозахисної групи.

"Кримська правозахисна група зібрала інформацію про суддів, які беруть участь у грубих порушеннях прав людини в Криму. До списку увійшли судді, які приймали рішення в справах в'язнів Кремля. У списку суддів — громадяни і Росії, і України. Примітно, що деякі судді приймали і продовжують ухвалювати рішення відразу за декількоми справами політв'язнів українців", - йдеться в повідомленні.

Дії таких суддів, на думку правозахисників, направлені на виконання політичного замовлення і зв'язані тільки з тим, щоб незаконно позбавити свободи громадян України, які неугодні російській владі в Криму.

Таким чином, у Криму формується група суддів, які ухвалюють свідомо незаконні рішення в політично мотивованих справах. Частенько подібні рішення ухвалюються без необхідних доказів, інколи обвинувачення побудовані на сфальсифікованих доказах. Під час розгляду справ, в яких кримчан переслідують з політичних мотивів, судді грубо порушують право на справедливий суд і право на ефективний засіб захисту, включаючи тиск на адвокатів.

Окрім прізвищ суддів - порушників прав людини, аналітики КПГ зібрали повний пакет доказів їх незаконних дій. Ця інформація буде використана надалі для залучення всіх фігурантів списку до кримінальної та інших видів відповідальності. Експерти КПГ вважають, що список буде корисний і міжнародним організаціям, і урядам багатьох країн для введення або посилення персональних санкцій проти цих осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-