Фігурантів

Фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" залишили в кримському СІЗО

Укрінформ
Так званий Верховний суд Криму відхилив апеляцію захисту і залишив п'ятьох фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" в СІЗО до 11 червня.

Про це з посиланням на адвоката Сергія Легостова повідомляє КримSOS.

"Сьогодні, 29 березня, Верховний суд Криму відхилив апеляції п'ятьох фігурантів сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» на продовження їм утримання в СІЗО до 11 червня", - йдеться у повідомленні.

Адвокат Узаїра Абдуллаєва Сергій Легостов вважає, що суд неналежним чином підготував справу до апеляційного розгляду. Обвинуваченим і їх захисникам апеляційні скарги були вручені тільки 27 березня, пояснив він.

Також Легостов  зазначив відсутність адвоката Семедляєва, підзахисний якого наполягав на присутності свого адвоката, оскільки закон передбачає 5-денний термін очікування захисника.

«Я вважаю, це порушує конвенційне право його підзахисного захищати себе за допомогою обраного ним захисника», – зазначив Легостов.

Крім того адвокат повідомив, що суд не взяв до уваги наявність дітей і сімейний стан обвинувачених.

Як повідомляв Укрінформ, 12 жовтня 2016 року в анексованому Росією Криму було затримано п'ять кримських татар: Рустема Ісмаїлова, Узаїра і Теймура Абдуллаєвих, Еміля Джемаденова, Айдера Саледінова. Їх обвинувачують в участі у забороненій в Росії організації «Хізб ут-Тахрір». На початку березня суд продовжив їм термін тримання під вартою на три місяці.

Окрім Росії, «Хізб ут-Тахрір» заборонена в Узбекистані, Казахстані, Китаї і деяких інших азійських і африканських країнах. У Німеччині діяльність «Хізб ут-Тахрір» обмежена через звинувачення в антисемітизмі. В Україні і в більшості країн Заходу вона може діяти легально.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-