У Німеччині прокоментували візит їх депутата в анексований Крим

У Німеччині прокоментували візит їх депутата в анексований Крим

Укрінформ
Позиція офіційного Берліна з питання Криму залишається незмінною: півострів є частиною Української держави, і ті, хто здійснює поїздки туди без відповідного дозволу, повинні нести відповідальність.

Про це заявив офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер у відповідь на запитання кореспондента Укрінформу про поїздку в анексований Крим німецького депутата Андреаса Маурера.

«Наша позиція з політичної і правової точки зору криштально чітка: для нас Крим – частина України», - заявив Шефер.

За його словами, в'їзд на територію півострова без дозволу української влади є незаконним, і за «такі дії чиновники повинні нести політичну відповідальність». Неприпустимою він назвав підготовку подібних візитів без відповідних запитів українській владі. Шефер наголосив, що всі зусилля федерального уряду спрямовані на те, щоб дії і політиків, і простих громадян Німеччини в тому, що стосується Криму, відповідали українським інтересам.

Представник зовнішньополітичного відомства також нагадав, що на сайті міністерства постійно розміщено оголошення з застереженням проти поїздок в Крим.

Посол України у ФРН Андрій Мельник у зв'язку з цим різко засудив неодноразові вояжі німецького політика. Він передав у німецьке МЗС ноту протесту, в якій міститься настійне прохання вжити всі можливі заходи задля недопущення порушення громадянами Федеративної Республіки суверенітету України. Посол також висловив сподівання на те, що МЗС Німеччини публічно дистанціюється від таких провокацій. У Києві переконані, що йдеться не про «невинну пригоду», а про тяжкий проступок, який повинен спричинити за собою правові наслідки.

Маурер (депутат міського парламенту Квакенбрюка, Нижня Саксонія), який вже двічі до цього бував на окупованому півострові, вирушив в Крим у складі групи євродепутатів на запрошення «уряду Криму». Крім того, він разом з представниками «німецької делегації» (у складі трьох місцевих політиків і семи підприємців) протягом тижня, з 24 березня до 1 квітня, за повідомленнями ЗМІ, «просуває проекти молодіжних обмінів» між Німеччиною та Кримом». Маурер був першим німецьким політиком, який відвідав анексований Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-