ФСБ допитує активістів Українського культурного центру Криму

ФСБ допитує активістів Українського культурного центру Криму

Укрінформ
Чотирьох активістів Українського культурного центру Криму викликали на допити в кримське управління ФСБ у Сімферополі.

Про це повідомляє на своєму сайті Кримська правозахисна група (КПГ).

"Як стало відомо Кримській правозахисній групі, чотирьох активістів Українського культурного центру Криму: Леоніда Кузьміна, Михайла Батрака, Галину Балабан  і Альону Попову викликали на допити в кримське управління ФСБ, у Сімферополі", - сказано в інформації.

Правозахисники уточнюють, що сьогодні,  21 березня 2017 року, слідчий ФСБ викликав на допит активістку українського культурного центру Альону Попову. Інших активістів вже допитали.

Слідчий ФСБ Чумаков заявив кримчанам, що вони проходять як свідки по "справі" одного з організаторів Українського культурного центру в Криму Вельдара Шукурджиєва, відносно якого нібито «порушено кримінальну справу за статтею про екстремізм». Інформація про це уточнюється правозахисниками.

Як стало відомо КПГ, слідчий ФСБ  чинив на допитах на українських активістів психологічний тиск.  Окрім Шукурджиєва, слідчий цікавився іншими активістами, а саме лідером руху "Євромайдан-Крим"  Андрієм Щекуном і кримською журналісткою Людмилою Щекун.

Український культурний центр Криму  не є політичною організацією. Центр створений активістами з метою збереження і популяризації на півострові української культури. Проте на учасників Центру російська влада, що де-факто діє в Криму, постійно чинить тиск: забороняють проведення публічних заходів, викликають на допити і «бесіди» в правоохоронні органи, попереджають про неприпустимість екстремізму тощо.

Сімферопольська влада відмовила українським активістам у проведенні 9 березня 2017 року публічного заходу з нагоди дня народження Тараса Шевченка. Керівникові Українського культурного центру в Криму Леоніду Кузьміну сімферопольське управління поліції надіслало офіційний документ під назвою «Попередження про неприпустимість порушення закону». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-