Артеменко стверджує, що пропонував

Артеменко стверджує, що пропонував "здати в оренду" не весь Крим

Оновлено
Укрінформ
Народний депутат Андрій Артеменко наголосив, що Крим не можна передавати в оренду, а тільки окремі інфраструктурні об'єкти.

Про це він заявив під час прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу

"Щодо Криму. Основою мирного врегулювання на півострові може бути експертна ідея. Наприклад, подвійний суверенітет чи міжнародна адміністрація на перехідний період. Це дозволить відновити у Криму суверенітет України, а не втратити його остаточно. Півострів не може бути переданий в оренду. Півострів – це територія України. Це аксіома. Можемо говорити про оплатне використання окремих інфраструктурних об’єктів", - заявив Артеменко.

Нардеп також попросив не називати його ініціативу "мирним планом" і наголосив, що слова про оренду Криму вирвані із контексту.

"Я просив би не називати мої мирні ініціативи мирним планом, те що вже гуляє в паралельній реальності. Є мирні ініціативи, які я дійсно обговорював, підтверджую це, а є фейкові новини, які з моєї інформації, від першої особи, вирвані - слово "план", слово "оренда". Де ви почули слово оренда, коли я зараз проголошував свою промову. Мова йде про пошук можливості вирішити це питання", - пояснив він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше видання The New York Times поінформувало, що Артеменко підготував план з урегулювання конфлікту на Донбасі. План Артеменка передбачає, серед іншого, проведення референдуму про здачу Росії в "оренду" на 50-100 років окупованого нею Криму в обмін на виведення російських військ з Донбасу. За даними газети, цей план був переданий на початку лютого екс-радникові президента США Майклу Флінну за тиждень до його відставки.

Після публікації статті народний депутат був виключений зі складу фракції Радикальної партії, прокуратура АР Крим порушила стосовно Артеменка кримінальне провадження за ч.1 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-