Артеменко каже, що мав втілювати свій “план” разом із Ляшком

Артеменко каже, що мав втілювати свій “план” разом із Ляшком

Укрінформ
Народний депутат Андрій Артеменко заявив, що лідер Радикальної партії Олег Ляшко був поінформований про так званий мирний план і планував летіти до США.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу нагадати, що пан Ляшко був обізнаний про мої плани... Більше того, пан Олег Ляшко повинен був їхати зі мною до США на всі заходи, в яких я брав участь. Тобто на інавгурацію, про що він публічно інформував, на молитвенний сніданок, на зустрічі, які я підготував саме для Олега Ляшка", - сказав він.

Зокрема, він уточнив, що Ляшко мав зустрітися із впливовими конгресменами, сенаторами, з найближчим оточенням адміністрації Трампа, представниками української діаспори.

"Ляшко повністю був поінформований, на жаль, зараз, після того, що відбулося, наша фракція не пройшла це випробування і, не зрозумівши те, що відбуватиметься далі, виключили мене (з фракції - авт.)", - сказав Артеменко.

Як повідомляв Укрінформ, керівник фракції Радикальної партії Ляшко 22 лютого заявив, що звернувся до Служби безпеки України з проханням перевірити інформацію про поїздки народного депутата з його фракції Артеменка до Москви. За інформацією Ляшка, Артеменко перед оприлюдненням так званого "плану" мав контакти з Віктором Медведчуком, Сергієм Льовочкіним і Юрієм Бойком. "І вони були у Москві разом, все це їхня спільна робота", - ствержував Ляшко.

Раніше видання The New York Times повідомило про те, що Артеменко підготував план з урегулювання конфлікту на Донбасі. План Артеменка передбачає, серед іншого, проведення референдуму про здачу Росії в "оренду" на 50-100 років анексованого нею Криму в обмін на виведення російських військ з Донбасу. За даними газети, цей план був переданий на початку лютого екс-радникові президента США Майклу Флінну за тиждень до його відставки.

Після публікації статті народний депутат був виключений зі складу фракції Радикальної партії, прокуратура АР Крим порушила стосовно Артеменка кримінальне провадження за ч.1 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-