У День Криму Рада проведе акцію на підтримку політв’язнів

У День Криму Рада проведе акцію на підтримку політв’язнів

Укрінформ
У рамках Дня Криму у Верховній Раді 23 лютого заплановано круглий стіл, фотовиставки, благодійну акцію на підтримку політв'язнів.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив заступник голови Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і національних відносин Георгій Логвінський.

"У четвер буде День Криму. Він передбачає декілька заходів, включаючи певні експозиції, які будуть стояти тут, про події, які відбулися в Криму. Це - фотовиставка, на 14.00 буде проводитися круглий стіл, де правозахисники будуть розповідати про події в Криму, будуть відповідні виступи в залі Верховної Ради. Так само буде продемонстровано відеоролики про події, які були три роки тому. В кулуарах буде відбуватися благодійна акція на підтримку сімей політв'язнів", - розповів він.

За його словами, ввечері відбудеться прийом за участю дипломатичних представників, послів, народних депутатів. "Хочемо відтворити атмосферу Криму", - зазначив Логвінський.

Він пояснив, що мета цих заходів - привернути увагу суспільства до проблем Криму, підтримати людей, які опинилися під окупацією.

"Ми мусимо сказати, що ми про них пам'ятаємо, турбуємось про них, що ми ніколи не будемо сходити з власного шляху для того, щоб повернути контроль над Кримом і підтримати громадян, які там залишаються", - підкреслив депутат.

Як відомо, 26 лютого 2014 у Криму відбувся багатотисячний мітинг біля стін Верховної Ради АРК, в якому брали участь проукраїнські активісти, які виступали за цілісність України, і представники партії "Російська єдність", очолюваної нинішнім "главою" Криму Сергієм Аксьоновим. Цього дня проукраїнські прихильники мітингу не дали Верховній Раді АРК ухвалити рішення за "російський Крим". Наступного дня, 27 лютого, російські військові захопили всі будівлі органів влади у Криму, а також заблокували військові частини та інші стратегічні об'єкти на півострові. Дату 26 лютого проголошено в Україні Днем опору окупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-