Клімкін хоче зустрітися з Марін Ле Пен

Клімкін хоче зустрітися з Марін Ле Пен

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що хоче зустрітися із проросійським ультраправим кандидатом у президенти Франції Марін Ле Пен, щоб змінити її думку про Україну.

Про це повідомляє ТСН

За словами Клімкіна, в березні він мінімум двічі буде у Парижі і планує зустрітися з усіма кандидатами і попросити українського посла у Франції організувати йому зустріч у тому числі і з Ле Пен.

"Я їй покажу ті матеріали, які ми підготували в рамках нашого позову по Конвенції про заборону расової дискримінації, у тому числі стосовно Криму. Я покажу їй багато матеріалів", - сказав міністр в ефірі ток-шоу "Право на владу".

Клімкін сказав, що як міністр закордонних справ він прораховує усі можливі результати виборів у Франції, і тому міністерство працює зі штабами усіх кандидатів у президенти цієї країни.

Раніше Ле Пен заявила, що не вважає анексію Криму Росією незаконною. "Я абсолютно не вважаю, що була незаконною анексія: був референдум, жителі Криму побажали приєднатися до Росії", - сказала лідер ультраправої партії "Національний фронт".

Зі свого боку, в СБУ зазначили, що можуть заборонити в'їзд Ле Пен в Україну через таку заяву щодо Криму.

Вибори президента Франції відбудуться навесні 2017 року. Якщо жоден із кандидатів не отримає більшості у першому турі 23 квітня, то двоє його лідерів змагатимуться за президентське крісло у другому турі, який відбудеться 7 травня.

Наразі визначено чотирьох фаворитів гонок: глава партії "Національний фронт" Марін Ле Пен, екс-міністр економіки Франції, незалежний кандидат Еммануель Макрон, екс-прем'єр-міністр, республіканець Франсуа Фійон та представник Соціалістичної партії Бенуа Амон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-