ФСБ через

ФСБ через "суд" продовжує перешкоджати адвокатській діяльності Курбедінова

Укрінформ
Окупаційний суд у Криму встановив для адвоката Еміля Курбедінова мінімальний термін для ознайомлення зі справою так званого диверсанта Редвана Сулейманова.

Про це Курбедінов повідомив у Facebook

"Київський районний суд міста Сімферополя встановив мені термін для ознайомлення із справою Редвана Сулейманова до 15 лютого, порахувавши, що я явно затягую з ознайомленням, зловживаючи своїм правом", - написав Курбедінов.

За його словами, до свого арешту він встиг зняти фото з усієї кримінальної справи Сулейманова, проте при обшуку в офісі адвоката було вилучено носії інформації з усіма кримінальними справами.

"Тепер мені необхідно наново знайомитися із справами та знімати фото", - повідомив адвокат, відзначивши, що ФСБ встановила йому крайній термін на ознайомлення з матеріалами справи, затвердивши це рішення в четвер на засіданні Київського районного "суду" м. Сімферополя.

При цьому повідомлення з обов'язковою явкою до "суду" адвокат отримав СМС-кою телефоном.

Як повідомлялося, адвокат Еміль Курбедінов був затриманий у Бахчисараї 26 січня, коли їхав на обшук до активіста для надання юридичної допомоги. Цього ж дня Залізничний районний «суд» Сімферополя визнав його винним у порушенні статті 20.3 КпроАП Росії (Пропаганда та публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки) та заарештував на 10 діб. Приводом для цього став опублікований у 2013 році пост Курбедінова у соцмережах про мітинг «Хізб ут-Тахрір». 5 лютого його випустили з Сімферопольського СІЗО. Сам Курбедінов, який є одним з провідних кримських адвокатів, що спеціалізуються на політичних справах, розцінив свій арешт як грубе перешкоджання його професійній діяльності і заявив, що продовжить захист прав людини в Криму, зокрема Редвана Сулейманова, фігуранта «справи кримських диверсантів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-