У ФСБ не вийшло продовжити арешт

У ФСБ не вийшло продовжити арешт "кримському диверсанту" Сулейманову - адвокат

Укрінформ
Кримський адвокат Еміль Курбедінов повідомив, що його підзахисному Редвану Сулейманову, який є фігурантом справи "кримських диверсантів", не продовжено термін утримання під вартою.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

"Суддя не задовольнив клопотання ФСБ про продовження Редвану Сулейманову терміну утримання під вартою! Термін спливає 30 січня 2017 року", - написав Курбедінов.

Адвокат повідомив, що ухвалу виніс "заступник голови суду Діденко".

"Саме той суддя, який відмовив ФСБ у допиті адвоката Полозова", - повідомив Курбедінов.

Російська влада обвинувачує Редвана Сулейманова у співучасті в неправдивому повідомленні про теракт із загальним збитком у три мільйони рублів. Інформація про підготовлені "диверсії" Сулейманова з'явилася після заяви ФСБ РФ про спроби українських військових напасти на Крим і влаштувати на півострові теракти. За словами лідера Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, Сулейманов мешкав у Сімферпольському районі Криму, його затримали ще в липні - тобто до заяв окупаційної влади про нібито підготовку диверсій.

Як повідомляв Укрінформ, проти ночі на 7 серпня 2016 року в окупованому Криму ФСБ Росії затримала групу "кримських диверсантів", які, нібито, займалися підготовкою терактів на півострові. Влада України заперечує обвинувачення російських спецслужб, називаючи їх провокацією. Заарештовані українці Євгеній Панов і Андрій Захтей направили до Слідчого комітету РФ заяву про тортури, які застосовували до них після затримання з метою отримання зізнавальних свідчень. Всього, за даними Кримської правозахисної групи, у період із серпня по листопад 2016 року по справі так званих "кримський диверсантів" російськими спецслужбами були затримані дев'ять українців: Євгеній Панов, Андрій Захтей, Редван Сулейманов, Володимир Присич, Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов, Володимир Дудка, Гліб Шаблій, Олексій Стогній.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-