Окупанти з РПЦ збираються

Окупанти з РПЦ збираються "добити" Херсонес - нардеп

Укрінформ
Кримська єпархія Російської православної церкви хоче отримати під свій контроль 24 об'єкти музею-заповідника «Херсонес Таврійський». Це означає, що світ може втратити унікальну історичну пам'ятку, яка включена до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Про це написала у Фейсбуці народний депутат від БПП Ірина Фріз.

«Нагадаю, що в 2016 році окупанти вже знищили там один з об'єктів - античну садибу. Тоді це зробили військові РФ, які вирили велетенський котлован на місці пам'ятки і залили його бетоном. Тепер вслід за ними «добити» Херсонес збирається РПЦ. Окупанти, очевидно, використовують тактику ІДІЛ, бойовики якої руйнують історичні пам'ятки на Близькому Сході», - підкреслила депутат.

Вона висловила переконання, що за кожний історичний об'єкт, який буде зруйнований окупантами в Криму, вони будуть відповідати перед законом.

Як повідомляв 21 січня новинний севастопольський портал НТС, Кримська і Сімферопольська єпархія РПЦ попросила передати їй 24 об'єкти музею-заповідника «Херсонес Таврійський». З такою заявою в ефірі телеканалу НТС виступив благочинний Севастопольського округу Сергій Халюта, який раніше очолював музей. Халюта зауважив, що зараз єпархія готує документи про передачу церковної власності. 

Херсонес Таврійський - старогрецьке місто-держава в південно-західній частині Криму (у межах Севастополя).

23 червня 2013 року на 37-й сесії Комітету Світової спадщини ЮНЕСКО Український національний заповідник «Херсонес Таврійський» був включений до списку світової спадщини ЮНЕСКО. До списку була також внесена і хора - сільськогосподарська округа навколо Херсонесу.

В ЮНЕСКО не визнають анексію Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-