Туреччина не визнає анексію Криму - Чавушоглу

Туреччина не визнає анексію Криму - Чавушоглу

Укрінформ
Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що нормалізація відносин Туреччини і Росії не означає, що позиція Анкари з питання Криму змінилася.

Про це повідомляє Anadolu.

"Туреччина не визнавала і не визнає анексію Криму. Те ж саме можна сказати про принципову позицію Анкари з питання територіальної цілісності України і Грузії", - сказав Чавушоглу.

При цьому міністр акцентував увагу на спільних кроках Туреччини і Росії з питання довгострокового перемир'я і продовження політичного процесу в Сирії.

За його словами, Анкара і Москва також успішно взаємодіяли під час евакуації населення і прибічників опозиції зі східних районів Алеппо.

"Туреччина і Росія відіграють важливу роль у розширенні зони охоплення режимом перемир'я в Сирії. Анкара створила умови для переговорів представників опозиції з російською стороною. Маємо подальші домовленості. Туреччина виступила у зв'язку з цим країною-гарантом. Тепер ми проводимо переговори і консультації з питання зустрічі по Сирії в Астані. Напередодні ми обговорили телефоном сирійську тематику з Сергієм Лавровим", - сказав Чавушоглу, який відбув сьогодні у Вашингтон для участі в церемонії інавгурації обраного президента США Дональда Трампа.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-