Порошенко вдячний ООН за ухвалення

Порошенко вдячний ООН за ухвалення "кримської" резолюції

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вітає ухвалення Генасамблеєю ООН резолюції, якою на найвищому міжнародному рівні Росію визнано окупаційною владою.

Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

"Вітаю ухвалення на пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)"... Відтепер на найвищому міжнародному рівні дана резолюція закріплює за Росією статус окупаційної влади та покладає на неї всю відповідальність за брутальне порушення прав людини на тимчасово окупованій території України – в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь", - написав Президент.

Він подякував всім партнерам за голос на підтримку та участь у підготовці цього важливого документа.

Порошенко також зазначив, що це надважливий знак міжнародної єдності та солідарності у той час, "коли в Криму застосовуються гірші практики Радянського Союзу, включаючи методи "каральної психіатрії", показові судилища, викрадення, тортури і навіть навмисні вбивства людей, які відкрито виступають проти російської окупації української території".  

На його переконання, таке рішення – демонстрація широкого фронту підтримки міжнародного права та засадничих цінностей післявоєнного світоустрою: "Агресор повинен відчути високу ціну за вчинені злочини на українській території". 

Порошенко заявив, що "найефективніший та безальтернативний шлях відновити справедливість – це повна деокупація та відновлення суверенітету України над Кримським півостровом".

"Крим – це Україна. Ми продовжуємо боротьбу!", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-