Проти Чийгоза може таємно свідчити екс-член президії Меджлісу – Полозов

Проти Чийгоза може таємно свідчити екс-член президії Меджлісу – Полозов

Укрінформ
Адвокат керівників Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова й Ахтема Чийгоза Микола Полозов уточнив аргументи, виходячи з яких можна зробити висновок, що таємний свідок "Петров" у справі "Чийгоза" - це колишній член президії Меджлісу Заур Смирнов.

Про це він повідомив в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

"Зіставляючи різні факти, можна дійти висновку, що таємний свідок "Петров" у справі Чийгоза - не хто інший, як Заур Смирнов, дійсно колишній член президії Меджлісу, що став активним колабораціоністом", - сказав адвокат.

Членом президії Меджлісу свідок сам себе назвав у ході попереднього слідства, й ці свідчення зафіксовано у протоколі. Крім того, Ахтем Чийгоз ідентифікував "Петрова" як людину, яка проживала і вивчала кримськотатарську мову у міру дорослішання в Ялті. Для цього Чийгоз поставив йому запитання кримськотатарською мовою, де використав не ті слова, не ті обороти, які використовуються в Ялті. І у "Петрова" виникли проблеми з розумінням.

Поки "Петров" давав свідчення (які не відповідають дійсності), що Чубаров на засіданні Меджлісу дав Чийгозу вказівки мобілізувати людей, щоб не допустити сесії Верховної ради АРК, на якій, нібито, повинно було вирішуватися питання про приєднання до РФ. "Але! Допит Петрова якимось чарівним чином було перервано, нібито, через технічну несправність. Очевидно, він продовжиться пізніше", - резюмує Полозов

Як повідомляв Укрінформ, Ахтема Чийгоза було заарештовано окупаційною владою в Криму у січні 2015 року. Його звинувачують в організації масових безладів у день проведення мітингу біля стін ВР АРК 26 лютого 2014 року. В ході судових засідань у справі Чийгоза заслуховували кілька десятків свідків звинувачення, лише один надав свідчення проти Чийгоза, вказавши при цьому на його конкретні дії.

Раніше повідомлялося, що сьогодні "кримські судді" продовжили термін утримання під вартою Чийгоза на три місяці, до 8 квітня 2017 року.

Повністю інтерв'ю з Миколою Полозовим читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-