Полозов: ФСБ хоче прибрати мене зі справи Умерова

Полозов: ФСБ хоче прибрати мене зі справи Умерова

Укрінформ
Адвокат керівників Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова й Ахтема Чийгоза Микола Полозов пояснив, що ФСБ викликало його на допит у справі Умерова", щоб вивести зі справи.

Про це він заявив в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

"Метушня навколо допиту мене у справі Умерова" - старий процесуальний трюк. Якщо є необхідність видалити захисника з процесу, достатньо його допитати в якості свідка за цим процесом. І все. Розповідаю, як технічно може виглядати спроба допитати мене й вивести зі справи. Слідчий раз надішле мені повістку, два. Я не явлюся. Тоді він може прийняти рішення про примусовий привід", - сказав Полозов.

Далі, за його словами, дії можуть бути досить жорсткі, аж до "мішка на голову" і доставку у будівлю ФСБ у непримітному автобусі. У кабінеті слідчого Полозову гіпотетично не треба буде нічого говорити, спростовувати або доводити. Достатньо самого факту його присутності й складання протоколу слідчим.

"Якщо ж я відмовлюся щось говорити й підписувати протокол, слідчий викличе двох понятих, які засвідчать відмову від надання свідчень, відмову від підпису протоколу. Але сам протокол існуватиме! І на цій підставі суддя у справі Ільмі Умерова буде змушений відвести мене в якості захисника", - резюмує Полозов. Він характеризував усю цю метушню ФСБ як спробу "переламати адвокатську таємницю через коліно".

Як повідомлялося, 13 грудня в окупованому Криму було прийнято позитивне рішення з приводу клопотання про допит Полозова слідчим ФСБ в якості свідка у справі, в якому Полозов є адвокатом Ільмі Умерова. 15 грудня оперативник ФСБ зробив першу спробу вручити Полозову повістку на допит.

Повністю інтерв'ю з Миколою Полозовым читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-