Чийгоз передав зверненння до послів про «військове вторгнення у Крим»

Чийгоз передав зверненння до послів про «військове вторгнення у Крим»

Укрінформ
Адвокат керівників Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза Микола Полозов зробив загальнодоступним звернення Чийгоза до послів і представників міжнародних організацій у Києві, яке він передав сьогодні.

Повідомлення викладено в Facebook адвоката.

«Події, що сталися в лютому-березні 2014 року, є нічим іншим як військовим вторгненням Росії на наш півострів», - почав своє звернення Ахтем.

Далі він пояснює, як складно зберігати свої погляди, ідентичність на захопленій території півострова, і закликає світову спільноту не закривати очі на це.

«Хіба є гарантія (за подібних обставин), що знову не буде побудована «Берлінська стіна», а ряд самостійних держав не повернуться в лоно, наприклад, Російської імперії, з усіма витікаючими наслідками? Світ стоїть на порозі вибору між демократичними цінностями і економічними вигодами. Ми свій вибір зробили, а ВИ?», - резюмує політв'язень Чийгоз.

Як повідомляв Укрінформ, Ахтема Чийгоза було заарештовано окупаційною владою в Криму в січні 2015 року. Його обвинувачують в організації масових безпорядків у день проведення мітингу біля стін ВР АРК 26 лютого 2014 року. В ході судових засідань у справі Чийгоза заслуховували декілька десятків свідків обвинувачення, лише один надав свідчення проти Чийгоза, вказавши при цьому на його конкретні дії.

У понеділок, 12 грудня, "кримські судді" продовжили термін утримання під вартою Чийгоза на три місяці, до 8 квітня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-