У Криму святкують початок Рамазана

У Криму святкують початок Рамазана

Укрінформ
У Криму тривають святкові заходи, присвячені зустрічі священного для мусульман місяця Рамазан. У Старому Криму, Джанкої та Червоногвардійському районі вже пройшли святкування, 5 червня початок Рамазана відзначать у Первомайському районі в районному Будинку культури.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

«Нехай цей місяць стане часом для згуртування сердець, зробить нас великодушними і чуйними. Нехай всі наші хороші діяння в місяць Рамазан прийме Всевишній. Амінь», - цитує побажання заступника Муфтія Криму Айдера Ісмаїлова прес-служба Духовного управління мусульман Криму і Севастополя.

Як інформує прес-служба, протягом місяця Рамазан в районних мечетях пройдуть лекції і семінари на різні теми, у регіональних мечетях функціонуватимуть курси основ ісламу і читання Корану.

Муфтій мусульман Криму привітав священнослужителів зі священним місяцем Рамазан і побажав бути в цей час «богобоязливими, чесними не тільки перед іншими людьми, але і перед своєю совістю».

Протягом священного місяця Рамазан мусульмани зобов’язані дотримуватися суворого посту, який передбачає відмову від води і їжі в світлий час доби. Від посту звільняються вагітні жінки, діти, молодші семи років, а також хворі й старі люди, мандрівники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-