Захистити права кримських татар у Криму зараз неможливо - Джемілєв

Захистити права кримських татар у Криму зараз неможливо - Джемілєв

Укрінформ
В умовах окупації Криму захистити права корінних народів півострова неможливо.

Таку думку висловив уповноважений президента України з питань кримсько-татарського народу Мустафа Джемільов, передає кореспондент Укрінформу.

«В умовах окупації захистити права корінних народів Криму, не тільки кримських татар, але і всіх, хто зберігає вірність своїй країні, не беручи окупацію, практично неможливо», - сказав він.

За його словами, це стане можливим лише після того, як Крим вдасться звільнити від окупації.

«Єдина і основна мета зараз – домогтися того, щоб окупант залишив нашу землю», - заявив лідер кримсько-татарського народу.

Джемілєв підкреслив, що про військовий шлях звільнення Криму навіть не може йти мови, оскільки це призведе до загибелі кримсько-татарського народу.

«Початок військових дій в Криму буде означати загибель нашого народу, бо окупанти в першу чергу будуть знищувати тих, хто найбільше чинить опір цієї окупації, тобто кримських татар», - повідомив уповноважений президента.

Він додав, що після семи десятиліть радянської депортації, кримські татари знову змушені залишати свої будинки через тиск з боку влади самопроголошеної.

«Кримські татари, які після депортації 1944 року впродовж кількох десятиліть боролися за повернення на історичну батьківщину, зараз змушені знову покидати свою землю через пресинг окупаційної влади», - підсумував Джемілєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-