Джемілєв: Окупантам потрібний такий Крим, як за Сталіна

Джемілєв: Окупантам потрібний такий Крим, як за Сталіна

Укрінформ
Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що переслідування кримських татар окупантами, мають на меті залякати людей і змусити їх залишити Крим.

«Вони, як і у сталінські часи, хочуть бачити такий етнічно чистий російський Крим», – сказав народний депутат, уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу проектові Крим.Реалії.

На його думку, кримінальна справа, яку порушила у Криму Федеральна служба безпеки Росії проти заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, безпідставна і протизаконна. «В окупантів є такий страх перед кримськими татарами, що вони не рахуються ні з якими нормами і законами», – заявив він.

Як каже Джемілєв, звинувачення на адресу Умерова, що він закликав до зазіхання на територіальну цілісність Росії, є абсурдом, бо той висловлював свій погляд як громадянин України і як син свого кримськотатарського народу, який «повністю не визнав цієї окупації».

12 травня працівники ФСБ Росії здійснили обшук у будинку Ільмі Умерова, йому самому після допиту вручили підписку про невиїзд. Відтак створена Росією "прокуратура" півострова заявила, що Умерова звинувачують за статтею Кримінального кодексу РФ про «публічні заклики до порушення територіальної цілісності Росії».

26 квітня встановлений окупантами "верховний суд" півострова схвалив заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-