У катівнях ФСБ уже 18 кримських татар - Меджліс

У катівнях ФСБ уже 18 кримських татар - Меджліс

Укрінформ
Станом на 18 травня кількість кримських татар - політичних в'язнів у катівнях ФСБ і Слідчого комітету Росії збільшилася до 18 осіб.

Про це у середу в Києві заявив член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні вже 18 політв'язнів кримських татар (які утримуються РФ у катівнях ФСБ і СК у Криму - ред.)", - сказав він.

За словами Барієва, попри те, що ще на початку травня цього року лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв повідомляв про 14 політв'язнів, "ми бачимо, наскільки продовжуються репресії" нинішньої так званої влади Криму стосовно кримських татар.

Крім того, Барієв зазначив, що найближчим часом можна чекати як більшої кількості політв'язнів серед кримських татар, так і обшуків, репресій і, можливо, тих людей, які будуть змушені залишити Крим.

Як повідомлялося, 5 травня уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв опублікував у Фейсбуці список 14 кримських татар - політичних в'язнів, які утримуються у катівнях ФСБ і СКР, обладнаних ними на території тимчасово окупованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-