«Енциклопедичне видавництво» заявляє про рейдерське захоплення

«Енциклопедичне видавництво» заявляє про рейдерське захоплення

Укрінформ
Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» заявляє, що стала об'єктом рейдерської атаки на її приміщення.

Про це йдеться у зверненні установи, наданому Укрінформу.

"27 квітня 2017 р. Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» стала об'єктом рейдерської атаки. О 12:15 до приміщення установи увірвалася група людей, за допомогою ломів було зламано двері, незаконно проведено опис майна", - зазначається у заяві.

У видавництві повідомили, що ці люди назвалися державними виконавцями та представниками «Київжитлоспецексплуатації». Підставою ж для їхніх дій стало рішення суду щодо виселення ДП «Всеукраїнське державне спеціалізоване видавництво «Українська енциклопедія» імені М.П. Бажана», яке перебуває у стадії ліквідації і фактично не розміщується за адресою вул. Б. Хмельницького, 51-а.

Таким чином, заявляють в «Енциклопедичному видавництві», відбулося порушення закону України «Про виконавче провадження», згідно з яким виселенню підлягає установа, зазначена в рішенні суду.

У цьому зв'язку ДНУ «Енциклопедичне видавництво» розцінює такі дії як спробу позбавити її офісу, що розташований в історичному центрі столиці. Водночас наголошується, що численні спроби ДНУ підписати акт оренди приміщення "гальмувалися з боку київської влади", а зацікавлені у відчуженні приміщення особи використали цю ситуацію як підставу для рейдерської атаки.

Як заявили в «Енциклопедичному видавництві», такі деструктивні дії паралізують роботу державної установи, заважають виконанню Указів Президента України щодо підготовки «Великої української енциклопедії», презентація першого тому якої відбулася 28 березня цього року.

"Колектив закликає представників влади та громадськості не дати знищити одне з найстаріших видавництв України, відстояти право громадян мати свою національну універсальну енциклопедію, що є ознакою інтелектуальної повноцінності нації та держави", - наголошується у зверненні.

ДНУ «Енциклопедичне видавництво» створено та діє відповідно Указу Президента України №1/2013 «Про Велику українську енциклопедію» та Указу Президента України № 7/2015 «Питання підготовки та видання Великої української енциклопедії». У Статуті установи зазначено адресу: м.  Київ, вул. Б. Хмельницького, 51-а. Ця ж юридична адреса зафіксована у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб. 

Фото: Pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-