Столичним підприємцям зможуть надавати пільгові кредити - КМДА

Столичним підприємцям зможуть надавати пільгові кредити - КМДА

Укрінформ
Спільну програму з підтримки фінансування малих і середніх підприємств (МСП) в Києві планують реалізувати в рамках угоди Німецько-Українського фонду (НУФ) і КМДА. 

Про це повідомляється на сайті столичного муніципалітету. 

"Вона буде об’єднувати нову програму НУФ із підтримки інвестицій такого бізнесу на 300 млн грн і програму КМДА з компенсації частини відсоткової ставки за кредитами малих і середніх підприємств Києва, наданими через банки-партнери НУФ", - йдеться у повідомлденні.

За словами першого заступника голови КМДА Геннадія Пліса, це дозволить встановити відсоткову ставку для кінцевого споживача на рівні 9-10%.

«Німецько-Український фонд у рамках своєї нової програми пропонує дешевий фінансовий ресурс для позичальника на рівні 17%. Це дозволяє нам надавати кошти кінцевому споживачеві в середньому під 9-10%. Загальний обсяг покриття майбутніх кредитів МСП може вирости в середньому до 200 млн грн», – зауважив Пліс.

Зазначається, що подібна співпраця характерна для європейських країн, в яких агенції із розвитку МСП або банки розвитку при впровадженні кредитних програм кооперуються з муніципалітетами. Останні за рахунок коштів своїх бюджетів надають додаткове здешевлення процентних ставок за кредитами МСП, зареєстрованих на відповідних територіях.

Нагадаємо, тиждень тому представники Німецько-Українського фонду та Київської міської державної адміністрації підписали угоду про співпрацю, головна мета якої – спільне впровадження програм із підтримки фінансування малого й середнього бізнесу Києва, залучення європейського досвіду та ресурсів, а також ефективна кооперація в питаннях розвитку підприємництва в столиці. Розробка Спільної програми НУФ та КМДА відбувалась за участю представників Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні», які надали консультаційну підтримку при розробці механізму її реалізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-