Кличко наполягає на ремонті Головного каналізаційного колектора Києва

Кличко наполягає на ремонті Головного каналізаційного колектора Києва

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко закликав громади Києва та Київської області об'єднати зусилля для вирішення спільних проблем, зокрема в питанні доріг, інженерних комунікацій, координації громадського транспорту, ремонту Головного каналізаційного колектора Києва.

Про це сказав мер Києва Віталій Кличко під час круглого столу щодо розвитку Київської агломерації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні існує проблема з Головним каналізаційним колектором Києва, який знаходиться з 2007 року в аварійному стані. Ми докладаємо великих зусиль для того, щоб вирішити цю проблему і закінчити будівництво дублюючої гілки. Ми несемо дуже великі витрати і якщо невчасно вирішити цю проблему - це може бути проблемою не тільки нашого міста, але й Київської області", - сказав Кличко.

За його словами, «Київводоканал» приймає стічні води не лише Києва, а й приміських підприємств та міст-супутників - Вишневого, Ірпеня, Бучі, Ворзеля, Гостомеля, Вишгорода та селищ Коцюбинське, Петропавлівська Борщагівка, Щасливе, Гнідин, Чабани, Козин та Новосілки.

"Нам варто об'єднати зусилля, аби вирішити цю проблему, щоб в один прекрасний день "Київводоканал" не відключив не тільки Київ, і Київщину від води та каналізації", - зазначив мер.

Кличко закликав об’єднати зусилля для вирішення проблем міста Києва та всієї області.

"Існує проблема доріг та інженерних комунікацій. Без цього неможливо створити комфортне середовище для проживання. Друга проблема - координація громадського транспорту міста та приміських населених пунктів. Така координація може суттєво знизити навантаження на дороги в години пік і врегулювати болюче питання вартості проїзду у маршрутках", – зазначив Кличко.

Він також наголосив, що потрібні нові під'їзди до столиці.

"Навколо Києва йде масова житлова забудова, а об'єкти соціальної інфраструктури – відсутні. Тож я вважаю, що сьогодні має початися серйозна розмова про налагодження співробітництва громад міста та області й вирішення основних проблем", - додав мер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-