У Києві побудують два сміттєпереробні заводи

У Києві побудують два сміттєпереробні заводи

Укрінформ
Київська міська державна адміністрація планує спорудження сміттєпереробних заводів на вул. Червонопрапорна у Голосіївському районі та на вул. Колекторна у Дарницькому районі.

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Місто планує побудувати кілька сміттєпереробних підприємств. У цьому році ми починаємо проектувати два сміттєпереробних заводи, що прийматимуть міське сміття», - сказав Пантелеєв.

За його словами, один із заводів з’явиться у Голосіївському районі, на вул. Червонопрапорній, а другий буде побудовано на вул. Колекторній на лівому березі Києва.

«У нас є мета, щоб завод «Енергія» не спалював усе сміття, щоб воно попередньо сортувалося, відбиралася органічна фракція, а спалювалося лише те, що може бути спалене. Такі підходи зараз запроваджуються в Європі», - зазначив заступник голови КМДА.

Він також розповів, що КМДА відмовилася від проекту будівництва сміттєспалювальних заводів на Київщині, зокрема, у с. Підгірці.

«Будувати сміттєспалювальний завод ніхто не буде, бо мотивація таких заводів – одночасний продаж тепла. Це економічно не доцільно. Сміттєпереробний – можливо. Але це питання потрібно вирішувати із місцевою громадою», - сказав Пантелеєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-